18 bedrijven zochten personeel via jobevent “We Are Chemistry”

Meer dan 500 aanwezigen werden tijdens het jaarlijkse jobevent ‘We Are Chemistry’ ondergedompeld in speedsessies en leerden de veelzijdigheid van de chemische sector kennen.

Trefwoorden: #essenscia, #jobevent, #POM Antwerpen, #vacature, #We are Chemistry

Lees verder

HR

( Foto: © Lawrence Schoonbroodt )

ENGINEERINGNET.BE - De Provinciale Ontwik­kelings­maat­schappij (POM) Antwerpen had 18 chemie- en farmabedrijven uitgenodigd om hun vacatures voor te stellen aan studenten en werkzoekenden tijdens hun jaarlijkse jobevent.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Antwerpen: “De chemiesector moet jaarlijks ongeveer 2.500 nieuwe medewerkers aanwerven, enkel om de uitstroom van personeelsleden die op pensioen gaan op te vangen. Daarnaast is er nog de enorme jobgroei. Chemie, kunststoffen en life sciences zijn meer dan ooit economische speerpuntsectoren voor de provincie Antwerpen. Met ‘We Are Chemistry’ willen we vooroordelen ontkrachten en de veelzijdigheid en duurzaamheid van de sector in de kijker zetten.”

Tijdens het jobevent konden bezoekers in recordtempo kennis maken met de 18 deelnemende bedrijven tijdens speedpresentaties van 8 minuten. Deelnemers konden ook het panelgesprek rond werken in de chemie volgen, met dit jaar als speciale gast robot Pepper. Pepper bestaat uit polycarbonaat, uitgevonden door zijn werkgever Covestro.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van sectorfederatie essenscia vlaanderen: “In de chemie-, kunststoffen- en farmasector ervaren we de sterkste jobgroei in meer dan tien jaar. Opvallend: meer dan de helft van de vacatures (56%) staat open voor pas afgestudeerden zonder specifieke werkervaring. Bedrijven leggen de lat wel alsmaar hoger wat betreft het gevraagde opleidingsniveau. Twee derde van de vacatures is bestemd voor bachelors, masters of doctors. Maar ook technisch talent uit het TSO blijft erg in trek.”

We Are Chemistry is een initiatief van Provinciale Ontwikkkelingsmaatschappij Antwerpen, met steun van essenscia vlaanderen.


Dit waren de 18 deelnemende bedrijven:
Agfa-Gevaert, Alcon, BASF, Covestro, EuroChem Antwerpen, Evonik, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Monsanto, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Soudal, Total en Umicore.