H.Essers kiest RGB-LED voor relighting bedrijfsterreinen

Het transport- en logistiek bedrijf H.Essers, gaat systematisch al de buitenterreinen omzetten naar led verlichting. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerken met RGB-LED Lighting Technologies.

Trefwoorden: #H.Essers, #led-verlichting, #logistiek, #relighting, #RGB LED Lighting Technologies

Lees verder

Techniek

( Foto: RGB-LED Lighting Technologies )

ENGINEERINGNET.BE - De logistieke sector kreeg er de laatste jaren vele uitdagingen bij, denk maar aan de kilometerheffingen en hogere klanteneisen.

Logistieke dienstverlener H.Essers kiest voor de hoogste standaarden inzake duurzaamheid en veiligheid en koos daarom om samen te werken met RGB-LED Lighting Technologies.

Per site dient er heel nauw samengewerkt te worden tussen het team van beide bedrijven. De huidige situatie wordt precies in kaart gebracht, vervolgens de behoefte besproken en op basis daarvan berekend welke types geschikt zijn.

Omwille van de zeer strenge regelgeving omtrent verlichting en veiligheid wordt er gekozen voor een algemene terreinverlichting i.p.v. alleen loskade verlichting en voor led, gezien het groene karakter en alle gekende voordelen.

Dit resulteert in dit geval in een lager aantal armaturen, meer licht én alsnog een daling in verbruik, allemaal conform de Europese norm.

Momenteel worden de eerste fases van verschillende sites in Genk afgerond en volgende sites aangevat. In verschillende stappen zullen de komende jaren andere vestigingen volledig ge-relight worden.