Succesvolle eerste jobbeurs voor vliegtuigtechniek

Gisteren vond in het VLOC in Oostende de allereerste editie plaats van Aerojobs, een eerste stap in Vlaams-Nederlands luchtvaart educatie partnership. Het event lokte 250 bezoekers.

Trefwoorden: #Aerojobs, #Educavia, #jobbeurs, #Maintenance, #MRO, #Overhaul, #Repair, #Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum

Lees verder

HR

( Foto: VLOC )

ENGINEERINGNET.BE - Deze jobbeurs brengt werkzoekenden en een select publiek van studenten Vliegtuigtechniek in contact met bedrijven uit de MRO-sector (Maintenance, Repair & Overhaul).

Geert Keirens, Projectmanager van Educavia en Afgevaardigd Bestuurder van het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC): "Een specifieke jobbeurs was nodig want de sector verwacht een verdubbeling van de 2.000 jobs in de komende 20 jaar."

Sinds 1 januari van dit jaar werken Vlaanderen en Nederland samen aan innovatieve en uniforme opleidingen voor luchtvaarttechnici binnen het Europees Interreg project ‘Educavia - Education for Aviation’. Een van de eerste acties binnen het partnership is Aerojobs, een jobbeurs voor luchtvaarttechnici.

Keirens: “We zien dat er nood is aan betere contacten tussen de bedrijven en werkzoekenden en studenten, want de komende jaren verwachten we een verdubbeling van het jobaanbod, terwijl bedrijven uit de sector nu reeds moeilijk de juiste mensen kunnen vinden.”

Jos Stroobants, voorzitter van het VLOC: “Vandaag zijn er slechts zes opleidingstrajecten voor Vliegtuigtechniek in Vlaanderen. Nochtans zijn er in ons land heel wat bedrijven die ook internationaal meespelen, die nood hebben aan dergelijk specifiek geschoolde krachten. Daarom zijn we blij dat naast de werkzoekenden ook de 160 studenten uit de verschillende opleidingen aanwezig waren.”

In de komende 20 jaar wordt er een verdubbeling verwacht van de 2.000 jobs die nu reeds bestaan in de sector.