Volvo-fabriek in Gent gaat auto’s bouwen voor Chinees merk

Volvo Cars wil modellen van het merk Lynk & Co vanaf eind volgend jaar in hun fabriek in Gent bouwen, waarbij in Europa in totaal door Volvo 150.000 van deze auto's worden gemaakt.

Trefwoorden: #autobouw, #autobouwer, #Chinees, #Lynk & Co, #productie, #Volvo Cars, #Zhejiang Geely Holding Group

Lees verder

Techniek

( Foto: Lynk & Co )

ENGINEERINGNET.BE - Zhejiang Geely Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars, startte een aantal jaar geleden met een nieuw automerk: Lynk & Co. In 2017 nam Volvo Cars 30% van de aandelen van Lynk & Co over.

Volvo ziet veel potentieel voor dit nieuwe merk op de Europese markt. Productie van deze auto's levert extra werkgelegenheid op in de Gentse fabriek van Volvo. Naast deze fabriek heeft Volvo nog een tweede Europese productiefaciliteit, die in het Zweedse Göteborg staat.

In de Gentse fabriek is men momenteel volop bezig met de voorbereiding van het productieproces. Het exacte aantal auto's dat hier voor Lynk & Co van de band gaat afrollen, is nog niet bekend. Het zijn wel de eerste ‘Chinese’ auto's die in West-Europa worden gebouwd. Vorig jaar produceerde de fabriek 239.156 wagens.

Het eerste model van Lynk & Co dat in Europa op de markt wordt gebracht is de compacte SUV ‘01’. Dit model heeft hetzelfde onderstel als de Volvo XC40, die ook in Gent gemaakt wordt. Alle Lynk & Co modellen zijn hybride-elektrische wagens.

Lynk & Co heeft onlangs ook een tweede model op de markt gebracht. Dit model gaat misschien ook in de Gentse fabriek worden gebouwd.

De auto’s worden veelal online verkocht, en daarnaast komen er ook fysieke verkooppunten in Europa. De eerste winkel opent binnenkort in Amsterdam, gevolgd door Brussel, Barcelona, Berlijn en Londen. Ook wordt er aandacht voor het merk gegeneerd door elke week in een andere Europese stad een pop-upwinkel te openen.

Lynk & Co richt zich op jonge, trendy mensen die in de stad wonen. Het merk zet daarom ook sterk in op auto-delen, waarbij gebruikers zich kunnen abonneren op een wagen.