Antwerpse haven weer wat ’slimmer’

Met bijna 9 miljoen behandelde TEU op jaarbasis is het Deurganckdok een hotspot voor containerbehandeling in de Antwerpse haven. Dit getijdendok wordt ook steeds slimmer en efficiënter.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Antwerps Havenbedrijf, #capital of things, #Deurganckdok, #Internet of Things, #kaaimuren, #peilboot, #slimme haven

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Deurganckdok krijgt een slimme kaaimuur en een autonome peilboot, waardoor de scheepvaartoperaties en het onderhoud van de ligplaatsen in het grootste dok van de Antwerpse haven een stuk slimmer, en dus efficiënter worden.

Piet Opstaele, Innovation Enablement Manager bij het Havenbedrijf: “Dankzij de slimme kaaimuur kunnen we de beschikbare ligplaatsen in het Deurganckdok optimaler benutten. Ook het onderhoud van de ligplaatsen zal dankzij de autonome peilboot meer op preventie kunnen geënt worden.”

De haven legt hiermee de fundamenten voor de ‘smart harbour’, de haven van de toekomst waar slimme technologieën worden ingezet om zowel de maritieme operaties als de operaties op land vlotter en efficiënter te laten verlopen.

Schepen die vandaag aanmeren in de haven, krijgen een specifieke ligplaats aan de kaaimuur toegewezen, maar dat loopt soms mis. Vandaar groeide het idee om de kaaimuren uit te rusten met camera’s en sensoren zodat ze zelf kunnen aangeven of een schip juist ligt aangemeerd of niet.

In de praktijk wordt een stuk van de kaaimuur aan de noord-westzijde van het Deurganckdok uitgerust met sensoren en camera’s. Het proefproject, dat 6 maanden duurt, focust zich zowel op binnenvaart- als op zeeschepen.

Eén van de taken van het Havenbedrijf is het onderhoud van de maritieme infrastructuur. Het rekent voor een slimme maritieme inspectie op verschillende technologieën. De eerste is Waterview, naar analogie van Google Streetview. Een uitgebreide database aan foto’s van de kaaimuren, van de fenders, van de bruggen…, moet toelaten schade aan de infrastructuur sneller vast te stellen, zodat die sneller kan hersteld worden.

Een andere technologie is een autonome peilboot die na de zomer zal rondvaren in het Deurganckdok en die peilingen zal uitvoeren op de commerciële ligplaatsen. Bedoeling is dat de boot helpt om een zicht te hebben op de actuele waterdiepte van de ligplaatsen.

Tot slot zal ook een 3D model van de Kieldrechtsluis worden ingezet voor preventieve onderhoudsactiviteiten: op basis van dit model wordt een virtual reality van de sluis ontwikkeld waarbij de onderhoudsploeg virtueel ‘onder water’ kan nagaan waar een defect zich kan bevinden, zodat ze veel gerichter kan ingrijpen.


(bron en foto: Antwerps Havenbedrijf)