James Dyson zoekt opnieuw ingenieuze uitvindingen

Deze wedstrijd geeft studenten en net afgestudeerden in engineering en design een unieke kans om hun probleem oplossende uitvindingen te tonen op een internationaal platform.

Trefwoorden: #award, #James Dyson, #technologie, #uitvinding, #wedstrijd

Lees verder

research

( Foto: James Dyson Award )

ENGINEERINGNET.BE - De opdracht voor deze wedstrijd is eenvoudig: ontwerp iets dat een probleem oplost, groot of klein.

De winnaar zal via de wedstrijd heel wat internationale bekendheid vergaren en krijgt naast een James Dyson Award ook 33.500 euro aan prijzengeld om zijn idee verder te ontwikkelen.

James Dyson: “Jonge ingenieurs en designers hebben perspectief en een tomeloze intelligentie die hen ongelooflijk bedreven maakt in het oplossen van problemen. Hun ideeën worden makkelijk genegeerd maar wanneer ze gekoesterd en gevierd worden zijn ze revolutionair. Ik kijk er enorm naar uit om te zien wat voor verrassende ideeën de wedstrijd dit jaar brengt.”

De James Dyson Award heeft de afgelopen 14 jaar steeds meer internationale erkenning gekregen omdat het uitstekende ideeën van over de hele wereld aantrekt.

De wedstrijd wil zoveel mogelijk jonge uitvinders steunen en dit jaar zal de competitie inzendingen uit 4 extra landen aanvaarden: Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en de Filipijnen. Dat brengt het totaal op 27 landen.


Op de foto: de Belgische winnaar van 2017 met LADflow.