Peter Baeten nieuwe adjunct-directeur-generaal van SCK•CEN

Sinds 1 april 2018 is Peter Baeten de nieuwe adjunct-directeur-generaal van het Studiecentrum voor Kernenergie. Hij zal directeur-generaal Eric van Walle in het dagelijkse bestuur bijstaan.

Trefwoorden: #BR2-experimenten, #MYRRHA-project, #Peter Baeten, #SCK•CEN, #SCK•CEN Academy

Lees verder

HR

( Foto: SCK•CEN )

ENGINEERINGNET.BE - De 46-jarige Peter Baeten neemt de fakkel over van huidig adjunct-directeur-generaal Frank Hardeman, die de nieuwe directeur-generaal van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) wordt.

Baeten is doctor in Nuclear Engineering (Vrije Universiteit Brussel) en startte zijn loopbaan op het SCK•CEN in 1995. Sindsdien heeft hij al een indrukwekkend professioneel parcours afgelegd.

Hij was in het begin van zijn carrière verantwoordelijk voor de veilige uitbating en de experimentele programma’s van de onderzoeksreactoren BR1 en VENUS. In 2007 werd hij aangesteld als adjunct-directeur-generaal van het Instituut voor Geavanceerde Nucleaire Systeem, drie jaar later nam hij er het roer volledig over.

Samen met zijn team van 120 personen werd voor de technische uitwerking gezorgd van het MYRRHA-project en de BR2-experimenten, baten de onderzoeksreactoren BR1 en VENUS uit en ondersteunen de SCK•CEN Academy voor opleidingen in reactorfysica.

Baeten geeft ook colleges aan de VUB en is hij actief in nucleaire organisaties zowel op nationaal als internationaal vlak. Hij is vice-voorzitter van de European Sustainable Nuclear Industrial Initiative (ESNII) en zetelt onder meer in het uitvoerend comité van Sustainable Nuclear Energy Technology Platform (SNETP).