Maatwerkbedrijf De Brug investeert fors in groene energie

De Brug vzw, maatwerkbedrijf uit Mortsel (Provincie Antwerpen), heeft geïnvesteerd in 2.106 zonnepanelen, die geplaatst werden op de verschillende daken van hun bedrijfsgebouwen.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #De Brug vzw, #energievoorziening, #groene stroom, #maatwerkbedrijf, #Mortsel, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: De Brug vzw )

ENGINEERINGNET.BE - De gemiddelde jaarlijkse productie wordt voorzien op 570.200 kWu per jaar wat ongeveer de helft betekent van het huidige jaarlijkse totaal verbruik. Er zal jaarlijks ook 378131,6 ton CO2 minder uitgestoten worden.

De Brug vzw, die over twee hoogspanningscabines op haar terrein beschikt, kan zo voor een groot deel zelf instaan voor de energieproductie die zij nodig heeft om haar uitgebreid machinepark te laten werken.

Het bedrijf heeft onder andere zes folieverpakkingslijnen op de afdeling verzending en op de metaalafdeling staan er onder meer twee vlaklasers en één buizenlaser.

Daarnaast moeten ook alle afdelingen en magazijnen, die een oppervlakte van 15.000 m² beslaan, dagelijks van het nodige licht voorzien worden.

Verder zijn er nog plannen om het aantal zonnepanelen te vermeerderen nadat er nog een aantal daken vernieuwd zijn. De mogelijke piste om deze plaatsen dan te ‘verhuren’ aan werknemers of anderen zal zeker onderzocht worden.