DHL bouwt groot Benelux e-commerce sorteercentrum in Zaltbommel

Met de bouw van dit sorteercentrum is een investering gemoeid van 84 miljoen euro, om een capaciteit te creëren voor de dagelijkse verwerking van een half miljoen pakketten.

Trefwoorden: #Benelux, #DHL, #distributie, #e-commerce, #sorteercentrum, #Zaltbommel

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL Parcel )

ENGINEERINGNET.BE - De ontwikkelingen op het vlak van e-commerce brengen voor DHL een enorme groei met zich mee in het volume aan pakketzendingen. Daarnaast is het bedrijf marktleider in het business-to-business segment.

De vestiging in het Nederlandse Zaltbommel neemt straks een centrale plek in van het Benelux netwerk van DHL, dat momenteel 15 sorteercentra in Nederland en 6 centra in België omvat en daarnaast 150 lokale depots en 2.000 servicepunten.

Deze nieuwbouw is de tweede in een jaar tijd en volgt op de 35 miljoen euro die het bedrijf investeert in een dit jaar te openen nieuw sorteercentrum in Amsterdam.

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe sorteercentrum starten deze maand en in het najaar van 2019 kunnen de eerste pakketten gesorteerd worden. De bouw is in handen van het Nederlandse bouwbedrijf Hercuton uit Nieuwkuijk.

Er zullen dagelijks rond de 200 medewerkers betrokken zijn bij het proces van aan-, afvoer en bezorging van pakketten. Dat betekent werkgelegenheid voor in totaal zo’n 350 mensen.

DHL heeft bewust gekozen voor een vestiging op een duurzaam bedrijventerrein omdat dit aansluit bij hun ambitieuze milieudoelstellingen. Het sorteercentrum gaat voldoen aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt het eerste dat volledig gasloos is. Het gebouw wordt uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom, ook voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens.

In totaal investeert DHL in de periode 2017-2019 meer dan 200 miljoen euro. Naast sorteercapaciteit betreft dat ook investeringen in elektrische bestelauto's, en IT-apparatuur- en -software.

Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux: “De enorme groei legt tevens een verantwoordelijkheid neer op het vlak van duurzaamheid. DHL heeft zichzelf ten doel gesteld om hun CO2 uitstoot met 50% te hebben gereduceerd in 2025 en in 2050 zelfs helemaal emissievrij te opereren.”