Drone Heroes Europe 2018 awards uitgereikt

Tijdens de tweede editie van de Europese Drone Hero wedstrijd, een organisatie van EUKA, de Vlaamse dronecluster, kregen drie bedrijven de titel van Drone Hero 2018.

Trefwoorden: #AlphaLink, #award, #Blackbird UAV, #DMP Electronics, #drone, #Drone Heroes Europe, #droneport, #DronesBench, #fixed-wing drone, #Georesearch, #GMP Defence

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Francis Knudde )

ENGINEERINGNET.BE - Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster EUKA en initiatiefnemer van Drone Hero Europe is een tevreden man : “Het is duidelijk dat deze wedstrijd de vele innovatieve drone bedrijven aanspreekt en inspireert om hun drone projecten voor te stellen aan een internationaal publiek. Net als vorig jaar mochten we rekenen op een groot aantal deelnemers uit maar liefst dertien verschillende Europese landen."

Zes finalisten konden tijdens de Commercial UAV Expo, een beurs van de Amerikaanse organisator Divcom, hun eerder ingezonden video toelichten tijdens een korte pitch. Vervolgens ging de internationale jury aan de slag om daaruit de waardige winnaars te kiezen.

De innovatieve Drone Hero prijs ging naar het Duitse AlphaLink. Zij ontwikkelden een modulaire fixed-wing drone die verschillende drones met elkaar verbindt. Daardoor wordt de vliegtijd en draagcapaciteit gevoelig uitgebreid.

Georesearch mag zich dan weer de Start-up Drone hero noemen. De non-profit gebruikt meerdere zwermende drones om snel en efficiënt 3D-modellen uit 2D beelden te genereren, zelfs op grote hoogte en in uitdagende omgevingen.

Het Poolse GMP Defence is de International Drone Hero dit jaar. Met de Blackbird UAV heeft het bedrijf een volledig autonome UAV oplossing. Daarmee zet het bedrijf in op de bewaking van bijvoorbeeld bedrijfsterreinen.

Tenslotte kan DMP Electronics zich de Public Drone Hero noemen. Met de DronesBench lijn bieden ze een geïntegreerde oplossing aan om drones te diagnosticeren, testen, en te optimaliseren.

De jury loofde de vele toepassingen van de winnaars, maar ook de uitwerking van de projecten. De winnaars kregen allemaal een full access pas voor de Commercial UAV Expo in Las Vegas (1 - 3 oktober 2018).