Congres over warmtenetten moet populariteit opkrikken

Warmtenetwerk Vlaanderen organiseert op 24 april in Eeklo zijn vierde Vlaamse congres over warmtenetten ter ondersteuning van de uitrol hiervan in Vlaanderen.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #Eeklo, #groene energie, #ODE, #warmtenet, #Warmtenetwerk Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Warmtenetwerk Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de transitie naar duurzame warmte in Vlaanderen, richting 2050, zijn warmtenetten onmisbare bouwstenen.

Deze warmtenetten kunnen er alleen komen als alle partners (overheden, burgers, bedrijven, bouwpromotoren, studiebureaus, architecten,…) op het terrein sterk samenwerken.

Daarom wil dit congres aan al deze partners de weg tonen om warmtenetten uit te bouwen, met nieuwe invalshoeken, debatten en interactieve workshops.

Het congres vindt plaats in Eeklo, omdat de stad een van de grootste warmtenetten van Vlaanderen wil uitrollen. De verschillende partners die bouwen aan dat project hebben een ambitieus programma samengesteld, in samenwerking met Warmtenetwerk Vlaanderen.

Verder wil ook het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen haar beleidservaring inzake hernieuwbare energie ook inzetten om de omslag naar duurzame warmte te versnellen.

Warmtenetten zijn evenzeer een governance-kwestie als een technische/financiële kwestie. Daarom legt het programma accenten op de nood aan samenwerking, lokale en regionale beleidsplanning en burgerparticipatie.