• 02/02/2012

Eerste 'Deep Geothermal Market Report' gepubliceerd

Gezaghebbende en omvangrijke publicatie die de toestand van de markt voor diepe geothermie in Europa analyseert en beschrijft.

Trefwoorden: #egec, #geothermie, #rapport

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- EGEC publiceert zijn eerste 'Deep Geothermal Market Report', een gezaghebbende en omvangrijke publicatie die bondig de toestand van de markt voor diepe geothermie in Europa analyseert en beschrijft.

Het rapport is onderverdeeld in 2 categorieën: geothermische elektriciteit en geothermische stadsverwarming, en wordt beschouwd als een essentieel instrument in het tonen van de sterktes van de geothermische markt en het benadrukken welke factoren cruciaal zijn voor het aanpakken van de huidige uitdagingen.

Daarnaast presenteert het rapport van EGEC een breed overzicht van bestaande installaties en systemen in Europa, en de broninformatie over geplande projecten en ideeën voor projecten in het volgende decennium. Het is een verzameling van informatie van honderden stakeholders.

Tijdens een launchevent van ‘GeoPower Europe 2011’ werd alvast een idee gegeven van wat in het (voor niet-EGEC leden enkel mits betaling verkrijgbare) rapport staat. Omtrent geothermische energie werd volgende presentatie gemaakt: Geo-Elec-Market-Report-2011-.pdf ; over geothermische wijkverwarming werd Geo-DH-Market-Report-2011.pdf vrijgegeven.


(KV) (foto wikipedia: geothermische centrale)