• 03/02/2012
  • |     BB

Maintenance Partners investeert in nieuwe mega-rotorshop

Japanse investering van 10 miljoen euro levert Maintenance Partners grootste rotorshop van Europa op.

Trefwoorden: #balanceer, #de coster, #maintenance partners, #mhi, #mitsublisi, #rotor, #rotorshop, #stoomturbine

Lees verder

b2b

( Foto: MHI )

ENGINEERINGNET -- Maintenance Partners, sinds enkele jaren onderdeel van Mitsubishi Heavy Industries, heeft zijn gloednieuwe mega-rotorshop in Zwijndrecht nabij Antwerpen officieel ingehuldigd.

De nieuwe werkplaats in Zwijndrecht is meteen de grootste in zijn soort in Europa. In totaal is met de investering een bedrag van meer dan 10 miljoen euro gemoeid.

De hoogtechnologische shop heeft een vloeroppervlakte van zowat 2500m² en biedt onderdak aan een rotor stand-up, een draaibank, een lagetoerenbalanceer- en een hogetoerenbalanceermachine, dit alles voor rotoren tot 100 ton.

Het nieuwe atelier is een troef voor eigenaar Mitsubishi Heavy Industries, aldus CEO Johan De Coster: “Het Japanse MHI beschikt zo meteen over een eigen werkplaats in Europa om het park van 100 grote gas- en stoomturbines die ze in Europa verkochten, te onderhouden.”

“Maar bovenal zullen we onze expertise nu ook kunnen aanbieden aan klanten die de grootste rotoren van Europa in bedrijf hebben.”


ACHTERGROND
Maintenance Partners ontstond in 2001 na een management buy-out uit het Zweedse ABB Service Group. In 2009 werd het ingelijfd door de Japanse energiespecialist Mitsubishi Heavy Industries.