Nieuwe waterstofauto Universiteit Twente zuiniger en sneller dan ooit

De Aurora One heeft een nieuw aerodynamisch design en er is inwendig zoveel aangepast dat de wagen 10 km/h sneller is en nu een afstand van 1.000 kilometer op 1 liter brandstof aflegt.

Trefwoorden: #Aurora One, #Drivers’ World Championship, #Green Team Twente, #Shell Eco-Marathon, #Universiteit Twente, #waterstofauto

Lees verder

research

( Foto: Universiteit Twente )

ENGINEERINGNET.BE - Studententeam Green Team Twente van de Nederlandse Universiteit Twente (UT) heeft hun gloednieuwe waterstofauto de Aurora One onthuld. Deze waterstofauto van de toekomst zal in juli tijdens de Shell Eco-Marathon in Londen op wereldniveau strijden om de titel 'Meest zuinige en snelste stadsauto'.

Anders dan in voorgaande jaren ligt de focus dit jaar naast efficiëntie ook op snelheid. Tijdens de Drivers’ World Championship wil het team bewijzen dat hun auto niet alleen zuinig is, maar ook kan racen. De Twentse studenten willen bewijzen dat de Aurora One de stadsauto van de toekomst is.

Het internationale, multidisciplinaire team bestaat uit 22 studenten, die geloven in waterstof als het antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe brandstoffen. Ze zijn vanaf begin september bezig geweest met het ontwerpen, bouwen en testen van de stadsauto van de toekomst.

Afgelopen jaar hebben ze veel aandacht besteed aan het presenteren van zichzelf als een gevestigde orde op het gebied van technologische ontwikkeling en duurzaamheid. Hierbij heeft het aannemen van een nieuwe identiteit een grote rol gespeeld. Het team ruilde tevens haar rode kleur in voor groen.

Met de nieuwe kleur en een volledig nieuw aerodynamisch ontwerp onderscheidt de Aurora One zich van haar voorgangers. Naast deze uiterlijke veranderingen is er inwendig veel doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de Aurora One 10 km/h sneller is dan voorheen en een afstand van maar liefst 1.000 kilometer op 1 liter brandstof aflegt.