• 26/04/2018

Sercos module voor MAC en ServoStep motoren van JVL

Met de nieuwe Sercos module van JVL breidt Rotero uit Woerden haar productenpakket voor Industrie 4.0 verder uit. De nieuwe motorenfamilie van JVL maakt gebruik van de nieuwste technologieën.

Trefwoorden: #JVL, #MAC, #Rotero, #Sercos module, #ServoStep motoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Door deze module zijn de geïntegreerde servomotoren en stappenmotoren van JVL namelijk in staat om via het speciale veldbussysteem voor automatisering Sercos te communiceren. Dit betekent onder andere de mogelijkheid om verschillende motoren eenvoudig te koppelen, een kleinere ruimtebehoefte in de schakelkast en eenvoudiger onderhoud.

De nieuwe motorenfamilie van JVL - ServoStep - maakt gebruik van de nieuwste technologieën en combineert deze met bewezen voordelen uit de vorige generatie. Evenals de MAC motoren is hij voorzien van een Sercos module die beschikt over twee Ethernet connectoren en een geïntegreerde switch.

De Sercos verbinding geeft toegang tot alle registers in de motor waardoor deze eenvoudig is te configureren. Verder biedt hij alle belangrijke eigenschappen die Sercos zo populair maken; bijvoorbeeld automatische herkenning van drives en synchronisatie van simultane opdrachten tot 511 motoren. Daarbij zijn motoren eenvoudig uit te wisselen of toe te voegen terwijl de applicatie gewoon in werking is.

Ingebouwde I/O’s
De module beschikt over verschillende LEDs die technici en bedienend personeel direct een overzicht geven van de status. Met de ingebouwde opto-geïsoleerde digitale I/O’s zijn bovendien extra sensoren op te nemen zonder externe I/O modules. Dit reduceert niet alleen de bekabelingskosten maar minimaliseert bovendien het aantal onderdelen op het net. Verder zijn de robuuste M12 connectoren geschikt voor toepassingen onder ruwe omstandigheden in industriële omgevingen.

Tot slot levert JVL SDDML files waardoor de motor wordt herkend als FSPDrive van Bosch Rexroth. De Sercos motoren worden echter ook zonder deze files als zodanig herkend wanneer de gebruiker ‘scant’ uit de BoschRexroth ontwikkelomgeving IndraWorks.

Praktische voordelen van de Sercos module
Wanneer bekabeling een hoop rompslomp betekent, dan biedt de onboard Ethernetswitch uitkomst. Hiermee zijn de Sercos motoren namelijk eenvoudig door te lussen zodat ring- en lijntopologieën zijn te realiseren zonder de noodzaak van dure extra hardware.

Aan de kant van de motoren biedt de module het voordeel dat er geen aparte servodriver in een besturingskast nodig is. Dit betekent ruimtebesparing in de besturingskast, kostenbesparing ten aanzien van motor- en encoderkabels, tijd- en geldbesparing met betrekking tot bekabelen en een extreem lage storingsgevoeligheid.

Omdat de motor en controller bovendien als één geïntegreerde unit zijn te vervangen, verlaagt de gebruiker zijn kosten en moeite met betrekking tot het onderhoud wat tevens bijdraagt aan een maximale productiviteit.


Meer informatie over de Sercos module van JVL
Neem contact op met Gerrit Minnée (NL) op telefoonnummer +31 (0)348 - 459 150 of Bob Perdieus (BE) op telefoonnummer +32 (0)15 - 451 840.

Meer informatie
Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10 - 2800 Mechelen
T: +32 (0)15 451 840 - F: +32 (0)15 451 841
info@rotero.be - www.rotero.com

TIP:
 Lees méér over: Rotero


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.