Jonge uitvinders stellen hun ’Coolest Projects’ voor

Vorig weekend verzamelden jongeren (7-18 jaar) in Technopolis voor een bezoek aan de derde editie van Coolest Projects, een jaarlijkse technologiebeurs, om een eigen project voor te stellen.

Trefwoorden: #Coolest Projects, #Engineering, #jongeren, #Mathematics, #projecten, #Science, #STEM, #Technology, #Technopolis, #uitvinder

Lees verder

opleiding

( Foto: Telenet )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 90 jongeren kwamen tijdens de beurs 64 verschillende projecten voorstellen. Een allegaartje aan robots, computergames en elektronische bouwsels namen het tegen elkaar op in een wedstrijd om als meest technische, meest handige of populairste project verkozen te worden.

Elke deelnemer kreeg na afloop een leuke goodiebag en er werden prijzen uitgereikt door personen die zelf het een en ander hebben bereikt in de wereld van eentjes en nulletjes.

“Deze rolmodellen kunnen voor een extra stimulans zorgen om zelf een carrière in STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) na te streven”, aldus de organisatie. “Bovendien is het voor de jury ongelooflijk inspirerend om de creativiteit van de aanstormende generatie aan het werk te zien.”

CoderDojo oprichtster en vice-president bij Telenet Business Martine Tempels. “We willen met deze beurs vooral het ondernemerschap bij jongeren aanwakkeren en daar hoort een mislukt project ook bij.

Door deel te nemen aan deze beurs moeten jongeren een eigen idee uitwerken en het vervolgens aan het publiek en de jury presenteren. Onbewust trainen ze dus soft skills die hen later nog goed van pas kunnen komen. Wie kan aantonen dan hij of zij deze skills onder de knie heeft, kan in de prijzen vallen.”

Met een recordaantal bezoekers toont de organisator ook aan een breed publiek dat STEM helemaal niet saai is. Een retro arcadekast, een automatisch kippenhok of een voetbalveld waar je een balletje kan trappen met robots, het zijn allemaal projecten die wetenschap meer naar de leefwereld van kinderen brengt.