Studenten uit 14 landen volgen Supply Chain opleiding aan UAntwerpen

Deze cursus is een initiatief van het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT) van de UAntwerpen en de provincie Antwerpen. De studenten bezochten de haven van Antwerpen.

Trefwoorden: #C-MAT, #Centre for Maritime and Air Transport Management, #opleiding, #Provincie Antwerpen, #Supply Chain, #Universiteit Antwerpen

Lees verder

opleiding

( Foto: © Wouters & Fasseur i.o.v. provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Aan het Centre for Maritime and Air Transport Management van de Universiteit Antwerpen volgen studenten uit 14 landen en 5 werelddelen de derde Maritime Supply Chain opleiding.

C-MAT biedt academisch en vooral praktijkgericht onderwijs en onderzoek aan. Deze internationale cursus krijgt voluit de medewerking van de provincie Antwerpen.

De studenten trokken op 2 mei de haven in onder begeleiding van het Havencentrum. Ze maakten kennis met het uitgestrekte havengebied en de verschillende vervoersmodi. Gerichte bedrijfsbezoeken bij de Kieldrechtsluis, Van Moer Rail, LuikNatie en Antwerp Euro Terminal maken de opleiding tastbaar voor de jongeren. De studenten zijn alvast opgetogen over de opleiding.

Antwerps gedeputeerde Ludwig Caluwé: “De internationale decision makers en captains of industry van morgen komen hier niet enkel studeren, ze leren vooral onze haven kennen. Daarom slaat de provincie Antwerpen de handen in elkaar met C-MAT.”

De provincie Antwerpen is de economische motor van Vlaanderen. Bijna de helft van de omzet is toe te schrijven aan ondernemingen uit de provincie Antwerpen. Uiteraard spelen de Antwerpse haven en het grote logistiek netwerk hierbij een cruciale rol.

Caluwé: “Als tweede grootste haven in Europa en de vijftiende wereldwijd, geeft ze werk aan 140.000 mensen. De haven van Antwerpen is onze poort op de wereld.”

Net omdat de Antwerpse haven zo’n essentiële rol speelt voor onze economie en welvaart, bouwt de provincie Antwerpen binnenkort een nieuw havenbelevingscentrum.

Dat komt op de Droogdokkensite te liggen tegenover het Havenhuis en het toekomstig Maritiem Museum en dus dichter bij de stad.