Ufku Akaltan nieuwe Benelux countrymanager bij UPS

UPS meldt dat Ufku Akaltan wordt benoemd tot de nieuwe countrymanager van UPS in Nederland, België en Luxemburg. Hij vervangt Fernando Falcón (België-Luxemburg) en Tim Helsen (Nederland).

Trefwoorden: #country manager, #logistiek, #Ufku Akaltan, #UPS

Lees verder

HR

( Foto: UPS )

ENGINEERINGNET.BE - Ufku Akaltan wordt verantwoordelijk voor de gehele operatie, bedrijfsontwikkeling en strategie in de Benelux. Fernando Falcón wordt countrymanager in Spanje en Portugal en Tim Helsen wordt gepromoveerd tot vicepresident Finance & Accounting voor UPS Europe.

Akaltan’s 16-jarige loopbaan bij UPS begon in Europa, nadat hij in 2002 op het hoofdkantoor van UPS Europa in Brussel als marketingmanager startte. Hij vervulde verschillende marketingrollen met steeds toenemende verantwoordelijkheden.

In 2010 begon hij als marketingdirecteur van het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië. In deze functie ondersteunde hij de rol van UPS als officiële
logistieke sponsor van de Olympische en Paralympische Spelen van 2012 in Londen.

In 2013 werd Akaltan marketingdirecteur van UPS in Duitsland. Zijn meest recente functie voerde hij uit in Istanbul, als countrymanager van Turkije.


ACHTERGROND
UPS heeft onlangs een aantal grote investeringen in de Benelux-landen gedaan, waaronder een nieuw centrum in Utrecht ter waarde van 16 miljoen euro afgelopen maart en een nieuw centrum in Lummen afgelopen februari, ter waarde van 4 miljoen euro.

Eind vorig jaar kondigde het bedrijf een recordinvestering ter waarde van 130 miljoen euro aan voor een nieuw sorteer- en distributiecentrum in het Nederlandse Eindhoven. Dit nieuwe centrum zal naar verwachting in het 4e kwartaal van 2018 opengaan.