Jubileumuitreiking SKF-scholenwedstrijd

Valery Djinsi (ECAM) en Louis Neyens (TISM Bree) wonnen de 25e editie van de SKF-scholenwedstrijd, respectievelijk in de categorie hogescholen en secundaire technische scholen.

Trefwoorden: #scholenwedstrijd, #SKF, #STEM

Lees verder

Opleiding

( Foto: LDS )

ENGINEERINGNET.BE - De prijsuitreiking vond plaats in het hoofdkwartier van de marktleider in rollagers en smeersystemen in Evere.

De proef bestond uit een set vraagstukken over roterende mechanismen die studenten ook in het beroepsleven in de industrie tegenkomen. “We kozen voor ‘open vragen’. Dat maakte het verbeteren niet makkelijker want een en ander is dan voor interpretatie vatbaar. Maar de verbetersleutel is consequent toegepast op alle examens”, zegt Laurent Vanhoudenhove, general manager Industrial Market Benelux.

Deze wedstrijd ging in 1967 van start, was eerst jaarlijks maar is tegenwoordig tweejaarlijks. De wedstrijd verliep in twee fasen. De kwalificatieproef bestond uit een groepswerk, op het niveau van de school. Scholen die slaagden mochten twee studenten afvaardigen voor de finalewedstrijd in de Brusselse ECAM Engineering School. Die studenten namen dan ‘individueel’ deel.

Er namen in totaal 33 scholen deel: 8 hogescholen en 15 secundaire technische scholen. Na de eerste ronde mochten 21 scholen 37 studenten naar de finale op 15 maart 2018.

Het werd geen pleziertochtje. Slechts de eerste vier in het hoger onderwijs en de eerste drie in het middelbaar onderwijs haalden 50% of de helft van de punten. De winnaars mogen naar huis met een geldprijs maar ook hun school en een tweede student heeft recht op een dag opleiding bij SKF.

De tweede en derde plaats werden bij de hogescholen ingenomen door Dieter Machiels (UCLL Campus Diepenbeek-Limburg) en Wouter Willockx (Odisee Campus Dirk Martens, Aalst).

Bij de secundaire scholen volgden Stefan Boeckx (kOsh campus Scheppersstraat, Herentals) en Arne Vandaele (Edugo Campus Glorieux uit Oostakker) op twee en drie.