Sweco werkt samen met HoGent op gebied van duaal leren

Na Siemens is Sweco het tweede bedrijf dat deze samenwerking met HoGent aangaat. Het leertraject is bedoeld voor studenten uit het derde jaar van de bacheloropleiding elektromechanica.

Trefwoorden: #HoGent, #opleiding, #stage, #studeren, #Sweco, #werkplekleren duaal leren

Lees verder

Opleiding

( Foto: Sweco )

ENGINEERINGNET.BE - Onder de noemer 'duaal leren' of 'werkplekleren' wil de Hogeschool Gent studenten de kans bieden om ervaring op te doen in de bedrijfswereld, terwijl een bedrijf als Sweco zijn expertise wil delen met jong talent.

Dit schooljaar mocht de Division Industry van Sweco twee studenten van de HoGent verwelkomen: Koen Minne en Gerd Gelaude. Het traject 'duaal leren' loopt over het hele academiejaar.

Koen Minne: "Naast de mogelijkheid om de kennis die we als student vergaard hebben achter de schoolbanken te toetsen aan de werkelijkheid, krijgen we ook de kans om de overgang van een student naar werknemer binnen een bedrijf te versoepelen."

Gedurende de eerste maanden leerden de beide studenten werken met programma's zoals Autocad en Plant3D en volgden ze Piping Design I en Piping Design II. Piping Design is geen onderdeel van de opleidingen die kunnen gevolgd worden op school.

Gerd Gelaude: "Voor mij persoonlijk was het een verrijking, zeker omdat de lessen gegeven werden door medewerkers die al jaren binnen het bedrijf actief zijn. Dit zorgde ervoor dat we, naast de theorie, ook veel opstaken van hun ervaringen die ze met ons deelden."

Naast de interne opleidingen kregen de studenten tijdens het eerste semester ook enkele afgelopen projecten voorgeschoteld, die ze gedeeltelijk opnieuw dienden uit te werken.

Dit gebeurde steeds onder begeleiding van hun mentor Tim De Braekeleer, Experienced Engineer Piping bij Sweco Belgium, die de nodige aanwijzingen en tips gaf en kon bijsturen waar nodig. In het tweede semester zullen beide studenten stage bij het bedrijf lopen.

Ook volgend jaar zullen Sweco en HoGent de handen in elkaar slaan. Naast studenten elektromechanica kunnen er volgend academiejaar ook studenten klimatisering (HVAC) voor een traject werkplekleren terecht.