Luc De Vuyst en Pieter Ballon winnen VUB-prijs

Dit jaar reikt de Vrije Universiteit Brussel haar Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie uit aan Pieter Ballon en Luc De Vuyst. De laureaten krijgen 150.000 euro voor hun onderzoeksproject.

Trefwoorden: #Luc De Vuyst, #onderzoek, #Pieter Ballon, #Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie, #VUB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - De prijs wordt sinds 2012 uitgereikt door de onderzoeksraad van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) aan onderzoekers die door hun engagement en gedrevenheid een sterke maatschappelijke uitstraling hebben.

Professor Luc De Vuyst is gewoon hoogleraar in de industriële microbiologie en voedingsbiotechnologie. In 1994 richtte hij aan de VUB de onderzoeksgroep IMDO op, waar hij tot op vandaag hoofd van is.

IMDO’s onderzoek spitst zich onder meer toe op spontane fermentatieprocessen, in het bijzonder zuurdesem, vlees, cacao, koffie, groenten en zure bieren, alsook op de ontwikkeling van functionele starterculturen om die processen beter te sturen.

Professor De Vuyst behoort volgens Thomson Reuters sinds 2014 tot de top 1%-onderzoekers van zijn domein. Hij is ook vicedecaan van de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen en heeft nog talloze andere bestuursfuncties.

Professor Pieter Ballon is directeur van de onderzoeksgroep SMIT (Studies on Media, Innovation and Technologies). In 2017 werd hij aangesteld als allereerste ambassadeur Brussel Smart City.

Hij is ook de internationaal secretaris van het European Network of Living Labs. Sinds 2009 doceert hij Communicatiewetenschappen aan de VUB.

Beide laureaten winnen een geldprijs ter waarde van 150.000 euro, die voor één of meerdere onderzoeksprojecten gebruikt kan worden.


Op de foto: Pieter Ballon (links) en Luc De Vuyst.