Thierry Castagne wordt CEO van Technifutur

Na 28 jaar bij Agoria (directie van Agoria Hainaut-Namur, algemene directie van Agoria Wallonie), kiest Thierry Castagne er voor om CEO van Technifutur te worden vanaf 2019.

Trefwoorden: #Agoria, #Agoria Wallonië, #CEO, #Technifutur, #Thierry Castagne

Lees verder

HR

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - De vzw Technifutur werd opgericht in 1990 op basis van een publiek-privaat partnership (Agoria, vakbonden, Forem, Universiteit Luik) en is het eerste van de 25 competentiecentra die in Wallonië actief zijn.

Het Centrum bestrijkt veertien technologiedomeinen en organiseert kort- en langlopende opleidingen voor het personeel van ondernemingen en bedrijfsleiders, werkzoekenden en het onderwijs (studenten, leerkrachten).

Het is gevestigd in het wetenschapspark Sart-Tilman in Luik op een oppervlakte van 12.500 m² en werkt aan uitbreiding met de geplande opslorping in 2019 van een ander competentiecentrum, de Campus automobile de Francorchamps.

Na die samenvoeging zal Technifutur beschikken over een budget van 16 miljoen euro en zal het in het kader van zijn opleidingen 16.000 verschillende personen, 800 ondernemingen en een volume van 850.000 uur laten optekenen. Daarbij komen nog de acties om te sensibiliseren voor en te informeren over technologie, waarmee 6.000 personen zullen worden bereikt, goed voor 50.000 uur activiteit.

Het centrum zal dan werk bieden aan honderd personen en verschillende honderden externe specialisten op de meest geavanceerde domeinen (waardoor er nog eens dertig voltijdse banen bovenop komen).

Ten slotte moet worden opgemerkt dat de inschakelingsgraad van de door Technifutur opgeleide werkzoekenden gemiddeld 75% bedraagt en de tevredenheidsgraad 85%.

Castagne: "Bij dezen wil ik alle lidbedrijven van harte bedanken voor het vertrouwen dat ze mij in die jaren hebben geschonken. Mijn engagement is altijd en onlosmakelijk verbonden geweest met de drie grote competentiedomeinen van de Federatie. Ik ben trots op wat we samen in Wallonië en in onze provincies hebben verwezenlijkt."