• 06/02/2012
  • |     BB

RAB-leden doeken enige robotassociatie in Benelux op

RAB - de 'Robotics Association Benelux' - is ter ziele gegaan. De leden raakten het naar verluidt niet eens over de toekomstige koers van hun associatie.

Trefwoorden: #rab, #robot, #robotica, #Robotics Association Benelux, #Robotics Safety Mark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Robot Motoman, Messe Munchen )

ENGINEERINGNET -- De Algemene Vergadering van RAB heeft eind januari 2012 beslist de associatie te ontbinden. Dat meldt RAB in een zéér kort persbericht.

Volgens dat bericht ligt ‘een verschil van mening over de toekomstige koers van de RAB’ ten grondslag aan de ontbinding. En ook: ‘De leden zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan’.

RAB had zich het delen en uitdragen van kennis die inzicht geeft in de toegevoegde waarde van industriële robotsystemen voor allerlei toepassingen in verschillende sectoren (metaal, food, etc.) tot doel gesteld.

Daarnaast behartigde de RAB de economische en technische belangen van haar leden.

Een van de belangrijkste pijlers van de Vereniging RAB was het tonen aan de markt dat industriële robots perfect samengaan met veiligheid. Daarvoor was een stichting en een veiligheidskeurmerk in het leven geroepen: RAB Robotics Safety Mark.

Doordat deze stichting een aparte entiteit is, heeft de opheffing van de RAB ‘formeel geen impact op deze stichting’, aldus de persmededeling


ACHTERGROND
De RAB-leden, die het dus (helaas, want een mooi marktstaal) niet langer zagen zitten om samen te werken: ABB, AWL-Techniek, DE-STA-CO Benelux, Dero, Factory Control, FANUC Robotics Benelux , Ferdar Automation Technology Nederland, IRS Robotics, KUKA Automatisering + Robots, Manders Automation, MechDes Engineering, Moba, RFA Rijlaarsdam Factory Automation, Robertpack Industrial & Packaging Equipment, Rolan Robotics, Schunk Intec, Stäubli Benelux , Valk Welding, VDL Steelweld, WWA Projects, YASKAWA Benelux, ZVS Techniek.