Pilootproject met slimme laadpalen gestart op Greenbridge

Op de parking van GreenBridge UGent Campus Oostende werd een laadpaal in gebruik genomen, die tanken met 100% groene stroom met een bijdrage aan de stabiliteit van het net combineert.

Trefwoorden: #Bart Tommelein, #elektrische voertuigen, #Elia, #Greenbridge, #laadpaal, #Oostende, #opladen, #slimme laadpaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Greenbridge - © Natacha Persyn )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze laadpaal kunnen bedrijven het steeds toenemende aandeel elektrische wagens in hun bedrijfsvloot van groene stroom voorzien op ogenblikken waar het opladen van de wagen mede bijdraagt aan het wegwerken van stroomoverschotten op het hoogspanningsnet van Elia.

Het verwezenlijken van dit proefproject is een samenwerking tussen GreenBridge UGent Campus Oostende, laadpaalbeheerder MobilityPlus te Gent, het Antwerps advocatenkantoor Elegis en het West-Vlaamse energiebedrijf Yuso.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Een slimme laadpaal wordt een bijkomende actor in ons toekomstig elektriciteitsmodel. Vooral op plaatsen waar auto’s langdurig geparkeerd staan, kan een slimme laadpaal een bijdrage leveren aan een stabiel elektriciteitsnet.”

Bedoeling is deze opzet in een franchiseconcept uit te rollen naar bedrijven en KMO’s in Vlaanderen waarbij meerdere laadpalen op parkings van bedrijven worden geplaatst voor het toenemend aantal elektrische voertuigen.