LRM maakte vorig jaar 32 miljoen euro winst

LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, investeerde vorig jaar 85 miljoen euro in 84 verschillende investeringsdossiers en sloot 2017 af met een geconsolideerde winst van 32 miljoen euro.

Trefwoorden: #investeringen, #Limburgse Investeringsmaatschappij, #LRM, #Stijn Bijnens, #winst

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.BE - Het Vlaams Gewest krijgt als aandeelhouder een dividend uitbetaald van 10 miljoen euro. De verkoop van energietechnologiebedrijf REstore en de gedeeltelijke exit uit Cegeka hebben het resultaat in belangrijke mate bepaald. Het geconsolideerd eigen vermogen van LRM klokt af op 409 miljoen euro.

In het voorbije jaar werd miljoen euro in 84 verschillende projecten geïnvesteerd. Bijna vijf miljoen euro ging via laagdrempelige KlimOp-leningen naar 42 Limburgse KMO’s met groeiambitie. Dat toont aan dat niet alleen grote bedrijven, maar ook kleinere spelers ambitie tonen.

De Limburgse Investeringsmaatschappij investeert niet alleen in bedrijven, maar zet ook stevig in op de ontwikkeling van vastgoed zoals campussen en incubatoren.

LRM heeft 220 bedrijven in portefeuille en runt samen met partners drie campussen en negen incubatoren. Momenteel zijn er meer dan 250 verschillende bedrijven actief in de Limburgse incubatoren.

Met meer dan 900 actieve werknemers blijken die incubatoren succesvolle broedkamers te zijn voor jong ondernemerschap. En ook de campussen geven de Limburgse economie een stevige boost.

Stijn Bijnens, CEO van LRM: “Op de groei van Corda Campus staat geen maat. Met twee nieuwe gebouwen in de steigers is er de ambitie om tegen 2020 te groeien naar 5.000 werknemers op de campus.

De Thorcampus wordt verder ontwikkeld op vlak van Smart Manufacturing en de voormalige militaire vliegbasis van Brustem wordt omgevormd tot campus Droneport: een test- en businesscentrum waar zowel start-ups als groeibedrijven kunnen experimenteren met drones.”

Ook op ecologisch vlak doet de investeringsmaatschappij inspanningen. In september start de bouw van Kristal Solar Park, het grootste zonnepark van de Benelux. Dat zonnepark is in haar eentje goed voor 25% van de Vlaamse klimaatdoelstellingen inzake zon in 2019.


(Guy Lysen)

Op de foto:
Huidig CEO Stijn Bijnens, die vanaf 1 januari 2019 CEO van Cegeka wordt.
LRM is ondertussen op zoek naar een nieuwe CEO).