H.Essers neemt logistieke activiteiten van Italiaanse Baxter Monselice over

H.Essers heeft alle logistieke activiteiten van Baxter Monselice overgenomen. De overname kadert in de verdere uitbouw van hun segmenten farma- en gezondheidszorg op Italiaans grondgebied.

Trefwoorden: #Baxter Monselice, #distributie, #H.Essers, #Italië, #logistiek, #logistiek dienstverlener, #opslag

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - De Monselice-site (in het Noord-Oosten van Italië), inclusief de opslag­com­par­timen­ten, voldoet volledig aan de vereisten van H.Essers op het gebied van de farma- en gezondheidszorglogistiek. Er werd al een duurzaam transportdistributienetwerk opgezet.

Verder zal de logistieke dienstverlener een hooggekwalificeerd team samenstellen dat een ruime logistieke ervaring heeft op het vlak van life sciences. Het bedrijf zal het potentieel van de site verder ontwikkelen om zijn logistieke aanwezigheid in Italië te versterken.

De site, met een oppervlakte van 22.000 m², biedt rechtstreeks werk aan 20 personen en indirect aan nog eens 50 mensen en focust op temperatuurgecontroleerde opslag, Good Manufacturing Practice-activiteiten, nationale distributie aan groothandelaars en ziekenhuizen en leveringen aan thuispatiënten.

Deze overname sluit voor het bedrijf naadloos aan op het eerder opgerichte cross-dock in Milaan, dat een oppervlakte van 4.700 m² beslaat en een warehouse met farmalicentie en douane-entrepot omvat.