• 08/02/2012
  • |     BB

Intelligente robotcel vangt personeelstekort op (+ video)

Het Nederlandse Cellro heeft samen met een hele rits leveranciers een ‘intelligente’ robotcel ontwikkeld. Doel: het tekort aan technisch personeel opvangen

Trefwoorden: #cello, #Fanuc, #Grob, #jobs, #productiecel, #Renishaw, #robot, #robotcel, #Sandvik, #Schunk, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Technishow, VNU )

ENGINEERINGNET -- De robotcel heeft als speciale eigenschap dat hij een aantal operatorhandelingen zelf automatisch uitvoert.

De cel richt zichzelf geheel automatisch in voor ieder product. Hij spant zelf de producten op en bewerkt deze van alle zijden. Ook de controle, reiniging en afvoer van de producten is volledig geautomatiseerd. Nadat een opdracht gereed is, pakt de robot automatisch de volgende opdracht op.

Cellro-CEO Bram de Koning: “De machine is het resultaat van een intensieve samenwerking met Fanuc Robotics, Schunk, Siemens, Sandvik, Renishaw en Grob. Het kostte ons wél drie jaar om de automatische productiecel te maken.”

“De bedoeling is om een innovatieve en hoogwaardige oplossing te vinden voor een probleem dat in de toekomst alleen maar erger wordt, namelijk het tekort aan geschoold technisch personeel. Veel van de benodigde intelligentie, kennis en knowhow zit al in de productiecel.”

De verwachting is dat de cel nog in 2012 verkoopklaar zal zijn.


VIDEO