North Sea Port gaat samenwerken met VDAB en VOKA-VEGHO

North Sea Port is momenteel goed voor 98.372 jobs, waarvan 43.941 directe en 53.431 indirecte jobs in ongeveer 525 bedrijven. Om de groei te ondersteunen worden steeds meer mensen gezocht.

Trefwoorden: #engagementsverklaring, #haven, #human resources, #jobs, #North Sea Port, #personeel, #Stad Gent, #vacatures, #VDAB, #VOKA

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Uit een enquête van het Oost-Vlaamse VOKA-VEGHO bleek dat het aantal vacatures stijgt, maar dat het moeilijk is kandidaten te vinden. Daarom ging de Stad Gent ging samen zitten met de VDAB, VOKA-VEGHO en North Sea Port, om hierop een antwoord te formuleren.

Het resultaat is een engagementsverklaring ('Werken in de haven - Zoveel kansen') waarin de verschillende partijen aangeven hoe ze de komende maanden en jaren willen werken aan werk in de haven. In samenspraak met de diverse partners, wordt het engagement vanaf dit najaar verder uitgewerkt in een concreet actieplan.

Jobs als ‘productiearbeider’ en ‘onderhoudsmecanicien’ prijken bovenaan de lijst van meest gezochte profielen. Maar ook procesoperatoren, commercieel-technisch bedienden, chauffeurs en ingenieurs zijn erg gegeerd.