Fluxys-groep verwerft meerderheidsbelang in LNG-terminal Duinkerke

EDF en Total verkopen 36% van hun totale belang van 75% in de aan LNG-terminal Duinkerke Fluxys. Deze laatste bezat al 25% en verwerft dus een meerderheidsbelang.

Trefwoorden: #Duinkerke, #EDF, #Fluxys, #LNG, #LNG terminal, #LNG Terminal Duinkerke, #Total

Lees verder

Techniek

( Foto: Fluxys - © Dunkerque LNG )

ENGINEERINGNET.BE - EDF en Total zijn verder ook overeengekomen om zijn overige belang van 39% te verkopen aan een consortium van Koreaanse investeerders onder leiding van IMP Group.

Na de transactie zullen Fluxys en zijn consortiumpartners een belang van 61% in de terminal hebben. De afronding van het overnameproces wordt in de herfst verwacht. Het aandeel van Fluxys in Gaz-Opale, de onderneming die instaat voor de exploitatie van de terminal, blijft ongewijzigd op 49%.

De LNG-terminal in Duinkerke heeft gezonde groeivooruitzichten met de ontwikkeling van zijn potentieel voor kleinschalig LNG, de verkoop van nog beschikbare capaciteit en de ontplooiing van het commerciële aanbod in lijn met de marktbehoeften.

Deze terminal werd in januari 2017 in gebruik genomen en is één van de grootste LNG-terminals op het Europese vasteland. Met een jaarlijkse hervergassingscapaciteit van 13 miljard kubieke meter aardgas kan de terminal voldoen aan 20% van de gasvraag in België en Frankrijk.

De rechtstreekse vervoersleiding tussen de terminal en het Belgische net biedt terminalklanten ook eenvoudig en soepel toegang tot de Britse, Nederlandse en Duitse markten.


ACHTERGROND
Fluxys voerde deze transactie samen uit met zijn consortiumpartners AXA Investment Managers - Real Assets en Crédit Agricole Assurances.