Belgische teams scoren goed op Shell Eco-marathon

150 studententeams uit 24 landen streden dit weekend in Londen om nieuwe records te breken. Daarbij ging het om wie de langste afstand kon afleggen met de kleinste hoeveelheid energie.

Trefwoorden: #bioethanol, #brandstof, #elektrische wagen, #energie-efficiëntie, #Shell Eco-marathon, #studententeams, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Shell )

ENGINEERINGNET.BE - De Shell Eco-marathon is een van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Na maandenlange voorbereiding namen de studenten het tegen elkaar op met wagens die ze zelf ontworpen en gebouwd hebben.

De wedstrijd wordt steeds opgedeeld in twee hoofdcategorieën: UrbanConcept (voertuigen die worden beschouwd als de auto’s van de toekomst en enigszins lijken op een normale stadsauto) en Prototype (futuristische wagens die erg energie-efficiënt en licht zijn).

4 Belgische studententeams waren op de afspraak in Londen met zelfgebouwde energie-efficiënte voertuigen. Ze waren vertegenwoordigd in beide categorieën.

De studenten van het EcoMOTION team van de Haute Ecole de la Province de Liège hebben in de categorie Prototype - ethanol een afstand van 1.136 km afgelegd met het equivalent van 1 liter ethanol, goed voor een zevende plaats van de 30 deelnemende teams.

Het ULg Eco Team van de Universiteit van Luik is als vierde geëindigd in de categorie UrbanConcept - elektrische batterij. Het team heeft met 1 kWh een afstand van maar liefst 141 km afgelegd, en hiermee zijn persoonlijk record van 2015 met 20 km/kWh verbeterd.

Het team UMONSter van de Universiteit van Mons behaalde een zevende plaats behaald binnen de categorie UrbanConcept - benzine met een afstand van 107 km.

Verder is het Vives Eco Team van de Katholieke Hogeschool Kortrijk Vives door de strikte technische controle geraakt met hun nieuwe wagen maar kon helaas geen geldige prestatie registreren.


De Shell Eco-marathon 2018 vond plaats in het kader van Make The Future Live. Op dit evenement konden bezoekers nieuwe technologieën ervaren, nieuwe energiebronnen verkennen en alles leren over de nieuwste uitvindingen die de manier waarop we leven, werken en spelen kunnen veranderen.