• 08/02/2012
  • |     BB

Mexichem biedt op Nederlandse buizenfabrikant Wavin (+ video)

Het Mexicaanse Mexichem doet bod op beursgenoteerde Nederlandse buizenfabrikant Wavin.

Trefwoorden: #buis, #buizen, #chemie, #mexichem, #overname, #wavin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wavin )

ENGINEERINGNET -- Mexichem en Wavin kondigen samen aan dat zij een akkoord bereikt hebben in verband met een openbaar bod door Mexichem op alle aandelen van Wavin. Mexichem biedt 10,50 euro per gewoon aandeel.

De combinatie van beide bedrijven creëert de wereldwijde leider met een omzet van nagenoeg 4 miljard jaaromzet in kunststof leidingsystemen.

In een persbericht stellen beide bedrijven te ‘zullen profiteren van een sterke complementaire fit qua geografie, product portfolio, R&D en activiteiten’.

Ricardo Gutiérez Muñoz, President Mexichem: “De geografische aanwezigheid en productportefeuille van Wavin en Mexichem zijn zeer complementair en samen zullen we bijzonder sterk gepositioneerd zijn om van groeikansen te profiteren.”

Henk ten Hove, CEO Wavin: “Mexichem's bod biedt Wavin de gelegenheid om krachten te bundelen met een leidende onderneming op het gebied van kunststof leidingsystemen, met behoud van onze historie en cultuur, de Wavin merknaam, ons brede portfolio en onze innovatiekracht.”

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Wavin steunen naar verluidt het bod.


VIDEO: