Haven van Oostende test AquaDrone inspectiesysteem

Dit project wordt via het kaderproject Link2Innovate gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma. Het Nederlandse AquaSmartXL levert de Aquadrones.

Trefwoorden: #Aquadrone, #AquaSmartXL, #GreenBridge, #haven van Oostende, #inspectie, #Interreg, #Link2Innovate, #sluizen

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - AquaSmartXL )

ENGINEERINGNET.BE - Het Nederlandse AquaSmartXL startte een onderzoeksproject in de haven van Oostende samen met Interreg en GreenBridge. Het doel is om een inspectie-oplossing te creëren voor kade- en sluisconstructies in het havengebied van Oostende.

Het Nederlandse bedrijf ontwikkelt AquaDrone dienstverlening. Met eigen ontworpen AquaDrones inspecteren ze constructies vanop het water en brengen ze die 3D in kaart. Tot nog toe spitste het bedrijf zich vooral toe op de olie- en gasindustrie. De volgende stap in de technologische ontwikkeling is het uitbreiden van de dienstverlening naar andere markten.

Via Link2Innovate zal uitgetest worden hoe met aangepaste apparatuur en meetmodellen ook havensluizen en andere haven gerelateerde infrastructuren in kaart gebracht kunnen worden.

De testcase zal uitgerold worden op een bestaand en actief sluizencomplex waar geen bouwplannen van bestaan. Hierbij zullen verschillende meettechnieken gecombineerd worden, zoals photogrammetry, 3D laserscanning en survey coördinaten.


Video: