Duitse lintenfabrikant optimaliseert opslagruimte en orderverwerking

Het Duitse C.E. Pattberg, de grootste Europese fabrikant van linten voor pakjes of als versiering, liet het autostore-systeem van Dematic installeren om zijn opslagruimte te optimaliseren.

Trefwoorden: #automatisering, #C.E. Pattenberg, #Dematic, #Duitsland, #lintenfabrikant, #logistiek, #magazijn, #orderpicking

Lees verder

Techniek

( Foto: Dematic )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij het compacte pickingsysteem kan het bedrijf zijn opslagruimte optimaal gebruiken en tegelijk automatiseren.

Terwijl de producten vroeger werden opgeslagen in hoogbouwmagazijnen met een totale oppervlakte van 6.000 m², kan een meerderheid van de producten dankzij het nieuwe systeem nu op slechts 170 m² opgeslagen worden.

Naast deze plaatsbesparing levert het gebruik er van ook een kostenbesparing op en worden er minder fouten gemaakt bij de orderpicking. Amper zes maanden na de ondertekening van het contract was het systeem al operationeel.

Het in het magazijn geïnstalleerde systeem bestaat uit 7.800 containers, 16 niveaus hoog. Afhankelijk van het formaat, kan een container 13 tot 300 stuks bevatten. Acht robots rijden op grondniveau rond en halen de gevraagde producten op uit de containers zodra de bestelling binnenkomt. De producten worden tenslotte naar een van de twee pickingstations gebracht, waar ze manueel worden verwerkt en verpakt.

Door dit systeem verhoogde de productiviteit op het vlak van orderverwerking aanzienlijk en voor de ongeveer 1.100 picks per dag daalden bovendien ook de personeelskosten.