Atlas Copco heeft 50 datagerelateerde vacatures

Atlas Copco werft een groot aantal dataprofielen aan op haar hoofdzetel in Wilrijk. Nu zijn dat er een 50-tal. Het bedrijf verwacht dat dat aantal in de toekomst nog sterk zal toenemen.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #compressor, #dataprofielen, #Industrie 4.0, #vacature, #zelflerende

Lees verder

HR

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Deze toegenomen vraag naar dataprofielen is het gevolg van de transformatie naar Industrie 4.0 en de toenemende focus op data en intelligentie binnen het bedrijf.

Simon Helsen, Vice President Technical Support & Engineering bij de CTS-divisie: “Een compressor is vandaag niet langer een mechanische machine maar een hoogtechnologisch toestel. Eerder dit jaar stelden we zelfs de eerste zelflerende compressor voor.”

Daardoor veranderen ook de noden op vlak van aanwerving. Het bedrijf heeft recent ook een sterk groeiend datateam samengesteld. Vanuit het datacenter in Wilrijk worden data van compressoren wereldwijd gemonitord.

Er wordt op zoek gegaan naar heel uiteenlopende profielen en een opleiding ‘on the job’ wordt voorzien. De duur van de opleiding kan variëren van enkele maanden tot ongeveer twee jaar. Daarna kan je meedraaien als data expert.


ACHTERGROND
Eerder dit jaar stelde de Zweedse machinebouwer haar eerste zelflerende compressor voor. Het slaagde erin om een compressor te bouwen, die dankzij artificiële intelligentie de data die het verzamelt zelf verder kan verrijken. De compressor werd, net als alle 'breakthrough' innovaties, volledig in België ontwikkeld.