OTM en Dockflow organiseren eerste ’hackaton’ voor de logistiek

In november vindt de First Logistics Challenge Hackathon plaats. Daar zullen 125 deelnemers binnen 24 uur concrete oplossingen uitwerken voor uitdagingen binnen logistiek en supply chain.

Trefwoorden: #Dockflow, #hackaton, #logistiek, #OTM

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot logisticshackathon.be )

ENGINEERINGNET.BE - Het concept hackathons wint steeds meer aan populariteit buiten zijn oorsprong in de wereld van softwareontwikkeling. Nu wordt er ook één voor de logistiek georganiseerd.

OTM (Organisatie van Traffic Managers) ziet hierin een uitstekende kans om nieuwe inzichten naar de logistieke sector te brengen. Als belangenorganisatie voor alle Belgische logistieke professionals streeft OTM naar effectievere en efficiëntere supply chains. Voor deze hackathon werken ze intensief samen met Dockflow, een Antwerpse startup.

Tijdens de hackathon hebben de deelnemers de keuze uit 5 uitdagingen van toonaangevende verladers: Colruyt Group, Carglass, Knauf-Isolava, ArcelorMittal en FrieslandCampina. Meer details rond de inhoud van iedere challenge worden op 3 september bekendgemaakt (volg via onderstaande link).

De “hackers” zullen bestaan uit zowel studenten, logistieke professionals, technologie-experts als consultants. Het winnende team zal bovendien zijn oplossing zelf kunnen voorstellen aan de directie van het bedrijf.

Tijdens een gala-avond zullen de winnaars van iedere challenge hun project aan het publiek voorstellen. Via public voting wordt de hoofdwinnaar van de hackathon verkozen.

Die avond worden ook alle uitgewerkte projecten voorgesteld en de vijf beste teams van elke challenge komen die avond nog eens pitchen.


De hackathon zal doorgaan in Bluepoint Antwerpen (Berchem) op vrijdag 16 en zaterdag 17 november.