Voka West-Vlaanderen wil Waalse werkzoekenden aantrekken

Omdat de vijver met werkzoekenden in West-Vlaanderen stilaan helemaal leeggevist is, besliste Voka West-Vlaanderen om een tool te ontwikkelen om dit concrete probleem op te lossen.

Trefwoorden: #vacatures, #Voka, #werkgeversorganisatie, #werkzoekende, #West-Vlaanderen, #www.vouseteslesbienvenus.eu

Lees verder

HR

( Foto: VVoka West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Een herwerkte website (zie link onderaan) moet zorgen dat de West-Vlaamse bedrijven (en hun jobs) beter bekend raken bij de Waalse (en Noord-Franse werkzoekenden) en moet hen stimuleren om in West-Vlaanderen aan de slag te gaan.

Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen: “Het is algemeen bekend dat de arbeidsmarkt nergens zo nijpend is als in West-Vlaanderen. Met slechts 1,4 kandidaten per vacature zijn de aanwervingsmogelijkheden van onze bedrijven heel sterk beperkt. Het gemiddelde werkloosheidscijfer in West-Vlaanderen bedraagt 5,2%. In de provincie Henegouwen is dat 12,8%.”

“We moeten er dus blijven voor ijveren om deze werkzoekenden te sensibiliseren om de taalgrens over te steken en in West-Vlaanderen te komen werken. West-Vlaanderen biedt een groot aanbod aan toegankelijke banen voor de vele Waalse werkzoekenden die zo met de passende ondersteuningsacties naar een geschikte job kunnen worden geleid.”

De website werd reeds in 2012 gelanceerd, maar werd nu volledig herwerkt en geherpositioneerd tot een Franstalig webplatform, waarbij de voordelen van werken in West-Vlaanderen en de West-Vlaamse bedrijven centraal staan. Er werd bewust gekozen om geen vacatures te publiceren, maar volop in te zetten op de troeven van onze West-Vlaamse bedrijven.

Met de lancering van de website “vous êtes les bienvenus” wil Voka West-Vlaanderen inspelen op het akkoord dat de bevoegde Vlaamse en Waalse ministers van Werk (Philippe Muyters en Pierre-Yves Jeholet) ondertekenden op 5 februari 2018. Het heeft tot doel om de interregionale arbeidsmobiliteit van Waalse werkzoekenden naar Vlaamse bedrijven te versterken.