imec.istart selecteert 10 nieuwe start-ups

Imec selecteerde opnieuw tien veelbelovende tech start-ups om deel te nemen aan het imec.istart-ondernemersprogramma. Ze ontvangen uit dat programma een budget van 50.000 euro.

Trefwoorden: #advies, #coaching, #imec, #imec.istart, #ondersteuning, #start-ups

Lees verder

Techniek

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast krijgen de start-ups ook een jaar lang coaching, workshops, en diensten op maat van starters in hun specifieke sector. Dankzij deze ondersteuning kunnen ze gemakkelijker de stap zetten naar de markt.

Sven De Cleyn, programmamanager imec.istart uit: “Omdat we deze start-ups willen bijstaan met advies op maat en hen in contact willen brengen met een relevant netwerk voor hun specifieke sector, definieerden we verschillende marktdomeinen binnen het istartprogramma:

(1) Logistics, Mobility & Smart Cities; (2) eHealth; (3) Media, Telecom & Entertainment; (4) Space Technology; (5) FinTech, InsurTech & Cybersecurity en het recentere (6) Education & Learning, die elk geleid worden door een eigen innovatiemanager voor de beste ondersteuning-op-maat.”

De tien geselecteerde bedrijven maken zeer uiteenlopende toepassingen:

  1. On-Hertz maakt een app die een radiostudio volledig kan vervangen. Radiomakers worden zo heel mobiel en kunnen uitzenden vanop elke gewenste locatie.
  2. Shayp maakt IoT-technologie om waterlekken snel op te sporen en waterverbruik te visualiseren, voor bedrijven en gezinnen.
  3. Contento ondersteunt kmo’s met hun digitale marketing.
  4. DEO voorziet een digitaal platform voor dagklinieken zodat ze op een efficiëntere manier met hun patiënten kunnen omgaan.
  5. DiGiConsul stelt digitale tools ter beschikking van consulaten en ambassades, om zo hun beslissingsproces te verbeteren en een juiste en veilige documentenuitwisseling te garanderen.
  6. EPIC Blue ontwikkelt op basis van sensor fusion en machine learning een unieke lokalisatie technologie voor omgevingen waar geen GPS beschikbaar is.
  7. Helpilepsy maakt een platform dat patiënten en hun neurologen helpt om hun epilepsie in kaart te brengen en sneller de juiste behandeling te vinden.
  8. NowMax maakt een app die journalisten en televisieomroepen kunnen gebruiken om op een eenvoudige manier videogesprekken te doen met hoge beeldkwaliteit.
  9. SpacePal maakt een mobiele-cameratool om rioleringen en andere moeilijk bereikbare plaatsen te inspecteren en te inventariseren.
  10. Deliverect staat restauranthouders bij om de verschillende platformen voor thuislevering van maaltijden te integreren en overzichtelijk te maken.

Het imec.istart-programma is een van de meest succesvolle ondernemersprogramma’s wereldwijd. Dat werd begin dit jaar nog maar eens onderstreept toen het programma de vierde plaats behaalde in de UBI Global World Benchmark Study.


Op de foto:
Dankzij de technologie van On-Hertz kon Radio2 een radio-uitzending verzorgen vanuit een luchtballon.