Pendelbus naar industriezone Waregem Zuid eerste keer ingezet

Vanmorgen bracht de ‘Shuttle Into The Zone’ bus de eerste pendelaars van het station naar hun werkplaats bij TVH, Renson, Cras en De Brabandere in de industriezone Waregem-Zuid.

Trefwoorden: #file, #Industriezone, #industriezone Waregem-Zuid, #pendelaar, #Renson, #shuttlebus, #TVH, #verkeersopstopping

Lees verder

nieuws

( Foto: vzw industriezone Waregem-Zuid )

ENGINEERINGNET.BE - Dit initiatief van vzw industriezone Waregem-Zuid, op vraag van Renson en TVH, wordt mee ondersteund door de Stad Waregem. De nieuwe pendeldienst moet mee het probleem van het dichtslibbende verkeer van en naar de industriezone helpen oplossen.

Annelies Corne (bedrijvenparkmanager industriezone Waregem-Zuid): “De ticketprijs wordt bewust laag gehouden. Dit wordt mee mogelijk gemaakt door de 10.000 euro steun per jaar van de stad Waregem, in het kader van duurzame mobiliteitsmaatregelen.”

Vanaf vandaag kunnen per rit 90 werknemers uit het bedrijventerrein pendelen tussen het station en hun werkplek. Bij de planning van de uren van de ritten werd vooral rekening gehouden met de aankomst - en vertrekuren van de treinen in combinatie met de werkuren van de geïnteresseerden. De bus zal twee ritten ’s morgens en twee ritten ’s avonds maken met telkens 4 stopplaatsen verspreid binnen de industriezone.

Corne: “Meerdere jaren aandringen bij De Lijn voor een betere bevloeiing per bus binnen de zone leverde helaas niets op, en dus namen we het heft in eigen handen.”