Techno Trailer begint aan nieuw schooljaar

Op 12 september konden een 100-tal leerkrachten in het Vormingscentrum in Malle kennismaken met de Techno Trailer werking en gingen zelf aan de slag me de Technoboxen, de Sphero’s, …

Trefwoorden: #basisscholen, #opleiding, #Provincie Antwerpen, #STEM, #techniek, #Techno Trailer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Techno Trailer, een truck met oplegger uitgerust met hoogtechnologische opstellingen en activiteiten, biedt de provincie Antwerpen sinds jaar en dag een antwoord op de prangende vraag vanuit het bedrijfsleven naar meer technisch geschoolde mensen, maar ook op de uitdaging om met techniek om te gaan in het basisonderwijs.

Het is een open deur intrappen maar jongeren kiezen nog altijd te weinig voor technische studierichtingen. Vaak is het omdat ze deze niet genoeg kennen of omdat ze een negatief imago met zich meeslepen. Dit, terwijl de (nijverheids-)industrie zoveel nood heeft aan goed geschoolde mensen. Elk jaar opnieuw worden we geconfronteerd met openstaande vacatures die niet worden ingevuld.

De doelstellingen van de Techno Trailer liggen dan ook volledig in deze lijn; jongeren hun (technische) talenten zelf laten ontdekken en het technisch onderwijs presenteren als een positieve keuze. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar ontdekken in de trailer techniek door allerlei activiteiten uit te voeren, zelf haargel maken bijvoorbeeld, of een robot laten bewegen.

Zeer veel aandacht gaat bovendien uit naar de relatie meisjes en techniek in een, speciaal voor het project, ontwikkelde film die in het voortraject wordt aangeboden.


Op de foto:
Gedeputeerde Inga Verhaert tijdens de start van de Techno Trailer-tour in Malle: “De Techno Trailer zorgt ervoor dat leerlingen, leerkrachten en ouders een correcter beeld krijgen van de mogelijkheden die een technische opleiding biedt binnen het secundair onderwijs, maar ook erna.”