• 17/09/2018

Uniflex lanceert nieuwe industriële pers SL 3-75

De nieuwe pers voor de productie van industriële buizen met een DN van 4 tot 75 mm is ideaal voor buizen in gebruik n de voedings- en farma-industrie, alsook voor het maken van brandslangen.

Trefwoorden: #farmaindustrie, #felsen, #pers, #Uniflex, #voedingsindustrie

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Uniflex )

ENGINEERINGNET.BE - Uniflex beantwoordt met deze nieuwe hydraulische pers SL 3-75 (die geen nood heeft aan smering voor het stevig mechanisch felsen van uiteinden, verbindingen, enz. .. op buizen met een hoog prestatievermogen) opnieuw aan de praktische eisen van de industrie.

De felskracht van de SL 3-75 gaat tot 50 ton (500 kN). De grootte van de opening van de felsbek is meer dan 55 mm en de felsdiameter is maximaal 88 mm.

De SL 3-75 is gebouwd op basis van een bewezen concept, namelijk de Uniflex HM 200. Deze onovertroffen klassieker onder de werkplaatspersen voor het felsen tot 1 1/4 “ en zijn instapversie vergelijkbaar met de SL 3-75, zijn de best verkopende machines bij Uniflex, specialist in hydraulische persen.

Net als de mobiele uitvoering, onderscheidt de nieuwe SL 3-75 zich ook door de compacte structuur die weinig plaats vergt, zijn eenvoudig gebruik, de grote polyvalentie en een lange levensduur. Deze kwaliteits- en rentabiliteitstroeven worden gegarandeerd door de betrouwbare Uniflex techniek van de glijkanten voor felsen zonder smering.

Op die manier worden niet alleen de onderhoudskosten gedrukt, maar wordt ook het verlies aan felskracht zo kleine mogelijk gehouden en wordt op het vlak van nauwkeurigheid en herhaling van het proces een hoge stabiliteit gegarandeerd.

Daar de buizen geproduceerd met een hydraulische pers van Uniflex niet bevuild worden met smeervet tijdens het felsen, zijn ze bijzonder geschikt om in de voedings- en farma-industrie te worden gebruikt.

De technische eigenschappen van de SL 3-75 tonen hoe polyvalent deze hydraulische pers wel is. Met een kracht van 50 ton (500 kN) kan deze machine buizen felsen met een DN diameter van 4 tot 75 mm.

Dankzij de grootte van de opening van de felsbek tot 55 mm kunnen ook gemakkelijk gegolfde buizen gefelst worden – zonder dat het nodig is de felsbek terug te trekken.

Door de openingsdiameter zonder bek van 125 mm en het maximale felsbereik van 88 mm, kunnen ook grotere stukken gemaakt worden, zoals deze gebruikt voor het maken van brandkokers.


Voor meer informatie:
Uniflex Hydraulik GmbH
Robert-Bosch-Straße 50-52 – D-61184 Karben / Frankfurt am Main
T. +49 (0) 6039/9171-270 - www.uniflex.deBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.