Young Champions of the Earth 2018 bekend gemaakt

Zeven jongeren van over de hele wereld werden door het VN-Milieuprogramma uitgeroepen tot “Young Champions of the Earth” voor hun geweldige ideeën rond milieubescherming.

Trefwoorden: #Covestro, #klimaat, #milieu, #wedstrijd, #Young Champions of the Earth

Lees verder

Nieuws

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - Uit meer dan 750 kandidaten werden door een internationale jury 35 regionale finalisten geselecteerd (allen tussen 18 en 30 jaar) en dit omwille van hun creatieve, innovatieve en impactvolle ideeën waarmee ze oplossingen bieden voor de dringende milieu-uitdagingen van vandaag.

De projecten van de zeven winnaars gaan van koraalkwekerijen, over chemische recyclingtechnologieën, tot vrouwen in de techniek en het maken van muziekinstrumenten uit afval (volledige lijst onderaan).

Elke winnaar ontvangt 13.000 euro aan startkapitaal, deskundige begeleiding, op behoeften gebaseerde opleiding en toegang tot netwerken om hen te helpen hun plannen het komende jaar waar te maken.

De Young Champions mogen op 26 september in New York officieel hun award in ontvangst nemen tijdens een gala ter gelegenheid van de NYC Klimaatweek.


ACHTERGROND
Deze prijs wordt gesponsord door Covestro, een van ’s werelds grootste producenten van materialen voor duurzame ontwikkeling.