Sirris lanceert proeflabo rond Artificiële Intelligentie

Het kenniscentrum Sirris opende het Data & AI Competence Lab. De experten en het virtuele platform begeleiden onder­nemingen om innovatiekansen in deze gebieden te ontdekken en te grijpen.

Trefwoorden: #AI, #Artificiële intelligentie, #Data & AI Competence Lab, #labo, #Sirris

Lees verder

Techniek

( Foto: Sirris - het team van experten )

ENGINEERINGNET.BE - Dit Data & Artificiële Intelligentie (AI) Competence Lab draait niet om theoretische opleidingen. Een team van AI experten, dat de context waarin de onderneming actief is goed aanvoelt, helpt het bedrijf de eerste stappen in AI zetten.

Ook bedrijven, die al vergevorderd zijn met industriële toepassingen van AI, kunnen er aankloppen. De experten helpen de processen en producten in kaart te brengen waar het bedrijf kan innoveren met data-analyse.

Het team van AI binnen het Data & AI Competence Lab stelde verder starter kits samen met didactisch materiaal op maat van de industrie: concrete voorbeelden van hoe bedrijven data op innovatieve wijze hebben gebruikt, modellen en methoden die hun nut al bewezen, informatie over welke processen bedrijven het best uitrollen, de wetgeving omtrent data, best practices…

Deze kits bevatten ook kant-en-klare code en scripts die ondernemingen meteen kunnen gebruiken. Bedrijven kunnen met andere woorden zelf met hun eigen data experimenteren.

Herman Derache, Managing Director van het kenniscentrum Sirris: "Onze ambitie is om het gebruik van artificiële intelligentie in de Belgische industriële sector sterk te versnellen op basis van de reële noden van de ondernemingen."

In het geval dat de starter kits niet volstaan, kunnen bedrijven zich ook rechtstreeks wenden tot één van de data experten. Deze zullen de vragen van ondernemingen beantwoorden en hen begeleiden bij meer specifieke projecten.