Mol Chemical Tankers investeert in Antwerpse haven

De Japanse groep MOL Chemical Tankers gaat samen met de havengroep SEA-Invest 300 à 400 miljoen euro investeren in de bouw van een tankterminal voor vloeibare chemicaliën.

Trefwoorden: #Antwerpse haven, #delwaidedok, #Havenbedrijf Antwerpen, #jobs, #MOL Chemical Tankers, #tankterminal, #vacatures

Lees verder

Techniek

( Foto: MOL Chemical Tankers )

ENGINEERINGNET.BE - Mol Chemical Tankers, onderdeel van de Japanse groep Mitsui O.S.K. Lines, gaat samen met SEA-Invest een opslagtankterminal bouwen in de haven van Antwerpen.

Daarvoor wordt de joint venture Sea-Mol opgericht, die hiervoor 300 à 400 miljoen euro zal investeren. Naar verwachting gaat deze nieuwe investering 100 directe jobs opleveren.

Jacques Vandermeiren, CEO Havenbedrijf Antwerpen: “Deze investering is een nieuwe bevestiging van onze aantrekkingskracht op belangrijke investeerders. Het versterkt bovendien onze rol als een van grootste chemische clusters ter wereld.“

De tankterminal zal op een site van 45 ha aan het Delwaidedok komen. Dit is slechts een deel van de concessie waarvoor het Havenbedrijf dit jaar een bevraging had opgestart.

Er worden nog met 5 kandidaten gesprekken gesprekken gevoerd voor een optimale invulling van het resterende deel.