• 25/09/2018

Pyroguard levert brandwerend glas voor Estación AVE Granada

Het innovatief toepassen van natuurlijk licht en modern design werd door Pyroguard, specialist in brandwerend glas, in de praktijk gebracht bij de renovatie van het Estación AVE Granada.

Trefwoorden: #brandwerend glas, #Pyroguard, #renovatie

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Pyrogard )

ENGINEERINGNET.BE - Het Spaanse AVE-spoorwegsysteem is het langste hogesnelheidsspoorwegnet in Europa, met 3.100 km rails waarover passagiers in minder dan drie uur van Madrid naar Barcelona kunnen reizen. Dit uitgebreide, moderne spoorwegnet verbindt de meeste Spaanse steden en is, prioriteit van de Spaanse regering, onlangs op vele punten gerenoveerd en uitgebreid.

Een voorbeeld is het Estación AVE Granada, dat als onderdeel van deze renovatie compleet werd vernieuwd. Door de herontwikkeling van dit hoofdstation zal de omgeving, de spoorrails en het uiterlijk van het station compleet veranderen.

Estación AVE Granada’s eigentijds ontwerp vormt een visie op de toekomst van een verbonden Spanje. Om deze visie waar te maken en om een uitnodigend, licht en levendig station te realiseren, werd ervoor gekozen om natuurlijk daglicht door hoge glazen ramen te laten vallen.

Omdat het hier echter gaat om een openbare ruimte met jaarlijks duizenden reizigers, was veiligheid een topprioriteit bij de benodigde beglazing voor het station. In de door de klant - installatiebedrijf Taviart Carlet -omschreven specificatie werd vastgelegd dat het glas gedurende 30 minuten bescherming moest bieden tegen het binnendringen van vlammen, rook en giftige gassen (EW-classificatie) teneinde veilige evacuatie van passagiers mogelijk te maken.

Na intensief overleg met Taviart Carlet over het eisenpakket, ontwikkelde Pyroguard een speciale test, die werd uitgevoerd in-house in een testoven, teneinde te garanderen dat het brandwerende framesysteem aan de vereiste specificaties voldeed.

Pyroguard Integrity is een range gehard brandwerend glas, dat stabiel is en gedurende 30 minuten zorgt voor stralingsbeperking (met EW-classificatie). De technische constructie levert een lichtgewicht oplossing die uitzonderlijke lichtdoorval mogelijk maakt, resulterend in een lichte en luchtige openbare ruimte.

Als gevolg van de gemiddelde temperatuur van 24°C in Granada – die in de zomermaanden tot 32°C kan oplopen - was bovendien een UV-stabiele oplossing vereist, die Pyroguard Integrity Plus uitstekend biedt.

Het Estación AVE Granada is nu uitgerust met meer dan 230m2 Pyroguard Integrity Plus EW30 - in totaal 235 dubbelglas units- waarmee volledig wordt voldaan aan de specificaties. En door de toepassing naar dubbelglas binnen een stalen kozijnsysteem, kon onder andere de gewenste U-waarde gehaald worden en de akoestische classificatie worden verhoogd.


Voor meer informatie over
Pyroguard lntegrity Plus of andere Pyroguard producten:
www.pyroguard.eu

Pyroguard Netherlands B.V.
Stefan van Gerven
Luchthavenweg 81 Unit 125, NL-5657 EA Eindhoven
T. +31 (0)40 288 85 25 - stefan.vangerven@pyroguard.euBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.