Lees nu ook het tweede deel van de Energik Stoomatlas

Duurzame warmte is een zeer actueel thema in Vlaanderen en Europa. Met deze derde editie (2) van de Stoomatlas wil het Platform Duurzaam Stoomgebruik van Energik bijdragen aan dit thema.

Trefwoorden: #Energik, #stoom, #stoomatlas, #stoomplatform

Lees verder

ee_art

( Foto: Energik )

ENGINEERINGNET.BE - Stoom zal voor de industrie de belangrijkste warmtedrager blijven. In sectoren als chemie, voeding, textiel, … worden dagelijks tonnen stoom aangemaakt om producten te verwerken.

Het energiegebruik dat hier mee gepaard gaat, is dan ook aanzienlijk. Duurzame productie van deze stoom is een uitdaging voor de nabije toekomst.

Het Platform Duurzaam Stoomgebruik heeft tot doel de kennis rond stoomtechniek levend te houden. We werken samen met producenten van stoomtechnologie en met geëngageerde spelers uit het bedrijfsleven die begaan zijn met stoom. We proberen kennis en goede praktijken te verzamelen en te verspreiden.

In het eerste deel van de Stoomatlas van dit jaar, kwamen stoomopwekking en de distributie van stoom aan bod. In dit tweede deel van deze derde editie wordt u verder geïnformeerd over energiebesparingen die gerealiseerd kunnen worden en de subsidies die daarvoor kunnen worden verkregen.


(Prof. Michel De Paepe)