Spacebel neemt ISO 5 en ISO 7 cleanrooms in gebruik

Na maandenlange werkzaamheden heeft Spacebel 500 vierkante meter ISO 5 en ISO 7 cleanrooms in gebruik genomen, die voldoen aan de strenge normen van de ruimtevaartsector.

Trefwoorden: #cleanroom, #ruimtevaart, #Spacebel

Lees verder

Techniek

( Foto: Spacebel )

ENGINEERINGNET.BE - Spacebel, Belgische KMO gespecialiseerd in ruimtesystemen en software engineering voor de ruimtevaart) werd in 1988 gelanceerd en viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Het bedrijf telt intussen zowat honderd medewerkers in haar verschillende vestigingen in Luik, Hoeilaart, Toulouse (Frankrijk) en Warschau (Polen).

Door de jaren heen heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van ruimtevaartinfrastructuur mede dank zij zijn talrijke bijdragen aan het succes van een veertigtal ruimtemissies. Het heeft onlangs ook 500 m² ISO 5 en ISO 7 cleanrooms in gebruik genomen.

M. Thierry Pré-Werson, CEO van Spacebel: "Die faciliteiten maken deel uit van onze strategie op het vlak van ruimtevaartsystemen, meer bepaald de commercialisering van kleine satellieten voor aardobservatie. We stellen dit nieuwe complex ook ter beschikking van andere ruimtevaartbedrijven."

Daarnaast startte Spacebel dit jaar ook een groots renovatieproject van het gebouw in het Liège science park waar de hoofdzetel van de firma is gehuisvest.