Volvo Car Gent installeert 15.000 zonnepanelen op bedrijfsgebouw

Eneco plaatst in opdracht van Volvo Car Gent 15.000 zonnepanelen op de daken van hun bedrijfsgebouwen. Via crowdlending kunnen ook medewerkers genieten van de opbrengst van de zonnepanelen.

Trefwoorden: #Bart Tommelein, #CO2, #crowdlending, #Eneco, #Volvo Car Gent, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Car Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Door deze installatie vergroent de fabriek zijn productie en wordt tegemoet gekomen aan de Energievisie 2030.

De 15.000 zonnepanelen zullen jaarlijks minimaal 5,4% van het totale elektriciteitsverbruik van de Gentse fabriek produceren, en dat betekent voor Volvo een besparing van minstens 200.000 euro op jaarbasis. Het bedrijf wil tegen 2025 volledig klimaatneutrale productie-activiteiten hebben.

Volvo Car Gent biedt een unieke opportuniteit aan zijn medewerkers om mee te genieten van de opbrengst van hun investering. Via Eneco, dat het project op zich neemt, heeft het personeel de mogelijkheid om te participeren in het project via “crowdlending”.

Als de medewerkers gedurende 6 jaar een beperkt bedrag uitlenen aan Eneco, kunnen ze genieten van een gegarandeerd brutorendement van 4% en krijgen ze na de verlooptijd hun initiële investering terug.