VEB helpt Stad Geel om energieverbruik aan te pakken

Stad Geel koos, met hulp van het Vlaams Energie­bedrijf (VEB), voor een grondige totaalaanpak in de vorm van een energie­prestatie­contract met Cofely Services (ESCO).

Trefwoorden: #energiebesparing, #energieprestatiecontract, #ESCO, #relighting, #Stad Geel, #VEB, #Vlaams Energiebedrijf, #WKK

Lees verder

Nieuws

( Foto: VEB )

ENGINEERINGNET.BE - Stad Geel zal in deze gebouwen maar liefst 45% op zijn elektriciteitsverbruik en 18% op zijn aardgas­verbruik besparen. De huidige energiefactuur van de 10 aan te pakken stedelijke gebouwen bedraagt meer dan 400.000 euro per jaar.

Via een energieprestatiecontract wordt de ESCO verplicht deze energiebesparing jaarlijks te bereiken. Cofely Services heeft een pakket aan energiebesparende maatregelen voorzien van 1,7 miljoen euro. Gedurende twaalf jaar betaalt Stad Geel deze investeringen terug met een deel van de energiebesparing. Zo zorgt een EPC ervoor dat er geen druk staat op het budget.

VEB zorgde voor de technische, aankoop- en juridische kennis om het bestek in de markt te zetten en het contract af te sluiten. Het zal ook mee instaan voor de opvolging van het contract gedurende het eerste jaar.

Naast het stadhuis vallen het zwembad, de sporthal, de bibliotheek, het cultureel centrum en enkele scholen onder het project. Naast ‘klassieke’ EPC-maatregelen zoals relighting en stookplaatsrenovatie wordt ook een warmtekrachtkoppeling in het Sociaal Huis voorzien en worden in één school de ramen volledig vervangen.


Op de foto (vlnr.):
Erwin Van Damme, Expert Gebouwbeheer energie stad Geel, Stijn Valgaeren, Sectormanager Grondgebonden zaken stad Geel, Stijn Trappeniers, Projectleider Energie-Efficiëntie VEB, Frederik Christiaens, Manager Energie-Efficiëntie VEB.