Hans Casier wordt nieuwe voorzitter essenscia

Hans Casier, topman van het chemieconcern INEOS, wordt de nieuwe voorzitter van essenscia en volgt in die functie Wouter De Geest op, die op zijn beurt VOKA-voorzitter wordt.

Trefwoorden: #BASF, #CEO, #chemiesector, #esscenscia, #Hans Casier, #INEOS, #raad van bestuur, #Wouter De Geest

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - De internationale concurrentiekracht van de chemie en life sciences in België versterken, nog meer jongens en meisjes motiveren om voor technische en wetenschappelijke studierichtingen te kiezen en verder werk maken van een constructieve sociale dialoog.

Dat zijn voor Hans Casier (54) de uitdagingen voor de komende jaren als nieuwe voorzitter van essenscia. Hij is de CEO van INEOS Phenol en bekleedt dus een sleuteldivisie van een van de grootste chemiebedrijven ter wereld.

Hans Casier, voorzitter essenscia: “Het is een grote eer om in de voetsporen van Wouter De Geest te treden. Er zijn heel wat uitdagingen die we moeten aanpakken om ervoor te zorgen dat de randvoorwaarden optimaal zijn om deze sector. We staan in België sterk in chemie, kunststoffen, farma en biotech. Die kennis en innovatie moeten we hier blijvend verankeren.”

Na zijn universitaire studies chemie, landbouwwetenschappen en industrieel management ging Casier aan de slag bij BP Chemicals in Zwijndrecht, een productievestiging die in 1998 in handen kwam van INEOS en waar het wereldwijde succesverhaal van dit internationale chemieconcern begon. In 2005 werd hij CEO van INEOS Oxide, sinds 2014 neemt hij die rol op bij INEOS Phenol.

Bij essenscia begint hij nu aan een voorzittersmandaat van drie jaar, als opvolger van Wouter De Geest, de CEO van BASF Antwerpen. Deze laatste was voorzitter van essenscia van 2009 tot 2012 en opnieuw vanaf 2014 tot vandaag.