Atos en Google Cloud lanceren AI lab in Londen

Atos en Google Cloud hebben in Londen een Lab voor Kunstmatige Intelligentie (‘Atos AI Lab’) geopend. Daar zal de expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) gebundeld worden.

Trefwoorden: #AI lab, #artificiële intelligentie, #Atos, #digitale transformatie, #Google Cloud, #Kunstmatige intelligentie

Lees verder

Techniek

( Foto: Atos )

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast zullen ook de mogelijkheden tot samenwerking tussen publieke en private partijen verkend worden.

Het nieuwe lab opent zijn deuren voor bedrijven en publieke organisaties in heel Europa om nieuwe technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie te beproeven.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de toepassing van sensortechnologie in de bevoorradingsketen van een energiebedrijf voor veiligere en efficiëntere processen of de inzet van data-analyses en algoritmes die op basis van machine learning worden ontwikkeld om fraude in de financiële dienstverlening tegen te gaan.

Het Atos AI Lab stelt Atos in staat om haar aanbod op het gebied van data-analyse te verrijken met data en technologie van Google om klanten te ondersteunen met sectorspecifieke oplossingen.

Ook legt het laboratorium het fundament voor een ecosysteem met topspecialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie die uit heel Europa afkomstig zijn.

In april 2018 sloten Atos en Google Cloud een internationaal partnership voor de levering van veilige oplossingen op het gebied van de hybride cloud, machine learning en collaboratieve toepassingen. Dit nieuwe lab is een onderdeel van dit partnership.

Momenteel zijn er ook plannen om twee bijkomende AI Labs te openen in Parijs (Frankrijk) en Dallas (Verenigde Staten).